Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament habilitarà un Punt Lila durant la Festa Major

L’Ajuntament habilitarà un Punt Lila durant la Festa Major

06/09/2019

L’espai vol esdevenir una mesura més de prevenció i actuació en cas que es produeixi qualsevol cas d’agressió masclista

Piera fa una aposta per les festes segures i lliures d’agressions sexistes. En aquest sentit, l’Ajuntament té previst habilitar un Punt Lila que vol prevenir i donar resposta a possibles atacs contra la llibertat sexual o agressions sexistes que puguin esdevenir durant la Festa Major. Al mateix temps, vol ser un espai segur, agradable i igualitari que intenti potenciar unes nits agradables, respectuoses i segures. 

El Punt Lila funcionarà durant les nits de Festa Major, és a dir, divendres 6 de setembre de dotze de la nit a les 5.30 h; dissabte dia 7 de setembre, de 23.30 a 3 h i, també en el mateix horari, la nit de dimarts dia 10 de setembre. L’entitat Dones amb Empenta serà l’encarregada d’oferir aquest servei. El consistori també s'està coordinant amb un equip de voluntariat de la vila per col·laborar amb el Punt Lila com a parelles itinerants amb la funció d’actuar com a agents detectors. 

La instal·lació del Punt Lila durant les nits de festa s’afegeix a altres mesures que s’han pres per a garantir el bon desenvolupament de les celebracions: hi haurà un punt del Grup de Promoció de la Salut (GPS), un servei d’ambulància i un servei contractat de seguretat que es coordinarà amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

El telèfon del Punt Lila és el 638 425 284. Es recorda a les víctimes que hi ha també un telèfon contra la violència masclista que funciona les 24 hores: el 900 900 120.

Arxivat a: Igualtat de gènere
Punt Lila